Let og grønt måltid anrettet på hver sin tallerken - det sparer
opvask og tid. En god ide til ...
Til 4 personer Tilberedningstid: 45 min.
#
1 kg hamburgerryg
1 kvist timian
1 løg
6-8 hele peberkorn
sommerkål
sorte oliven
sennep
flûtes
*
1. Læg hamburgerryggen i usaltet vand med timian, løg og
peber.
Lad den koge over svag varme i 20 min.
2. Tag gryden fra varmen og lad kødet køle af i lagen.
3. Skær kødet i skiver, der serveres med sennep, grovflûtes
og en salat af tyndt snittet sommerkål og sorte oliven i en olie-eddike marinade
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte
krydderier og krydderurter.