Logo

Gravet makrel med grøn sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 personer)

# Ingredienser 
2 makreller a 400 g
1 spsk groft salt
½ spsk stødt melis
Rigelig frisk­kværnet peber
1 stort løg
1 bdt dild
 
Grøn sauce:
1 æggeblomme
2 dl olivenolie
1 spsk Dijonsennep
1 tsk god karry
1 spsk fed cremefraiche
Rigelig friskhakket dild og pur­løg
Salt, peber

* Tilberedning 
Fileter de to makreller og drys de fire fileter jævnt med salt, sukker og peber og 
dæk med frisk dild og skivede løg.
Læg fileterne sam­men to og to som "sandwich".
Dæk et lille fad med dildkviste og anbring de to makrel-sandwiches på dette leje.
Drys løgskiver over og dæk fadet med alufolie og et let pres på fiskene. 
Stil 12 timer på køl.
Skrab løg og dild af fiskefileterne og træk skindet af fra hovedet mod halen.

Rør den grønne sauce sammen som en mayonnaise.
Server godt brød og grøn sauce til de gravede mak­relfileter.
I sæsonen er nye kartofler absolut et kva­litetsløft, så oser retten af dansk sommer.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her