3,5–4 kg nakkefilet eller svinebov
750 g hakkede løg
1.5-2 spsk knust allehånde
4 stk laurbærblade
3 hele løg
2-3 tsk stødt sort peber
Salt efter smag
Svinekødet skæres i grove tern, dækkes med koldt vand, sættes over at
koge, skummes.
Tilsættes de 3 hele pillede løg (evt. 4-5 gulerødder, kan senere bruges til pynt i bunden af sylten).
Laurbærbladene og lidt salt, koger over svag varme, til kødet er så mørt, at man kan skille det med en gaffel.
Kødet tages op, skæres eller rives i små tern eller stykker.
Suppen koges nu ind til ca. halvdelen med de hakkede løg, når løgene er
møre, tages de op og blandes med kødet, tilsættes allehånde, peber.
Salt efter smag.
Kommes i forme, presses meget lidt, overhældes med væden, til kødet er
dækket, står koldt i ca. et døgn.
Tips: Serveres med groft rugbrød sennep og rødbeder.