8 æg
4 dl mælk eller fløde
2 spsk hvedemel
2 tsk salt
Peber efter smag
6-8 skiver flæsk eller bacon i tykke skiver
50 g margarine (brug evt. fedtstof fra stegt tilbehør)
4 skiver groft rugbrød
½ bundt purløg
Steg flæsken på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden.
Del æggeblomme og æggehvide i 2 skåle.
Æggeblommeren piskes sammen med mælk/fløde, salt og peber.
Æggehviden piskes sammen så den bliver tyk og fyldig.
Æggehviden røres forsigtig i æggemassen.
Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande.
Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen på 200°C i ca. 17-20 min.
(hvis pandens skaft kan tåle det).
Alternativt steges den på panden i 17-20 min. med et låg på.
5. min før æggekagen er færdig lægges flæsket på.
Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen.
Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en god sennep.