2 spegesild,
1 lille gulerod,
2 rødløg,
et stykke peberrod (5-6 cm),
2-3 laurbærblade,
1 tsk hel gul sennep,
1 tsk letknust allehånde,
1 tsk letknuste hele peberkorn,
1 bundt dild - delt i kviste.
Marinade:
3 dl eddike,
½ dl vand,
1 ½ dl sukker.
De rengjorte spegesild skrabes, skylles omhyggeligt, (hverken skind eller ben skal fjernes) og skæres i stykker på ca. 2 cm. Gulerod, rødløg, den skrællede peberrod snittes i tynde skiver og fordeles sammen med sildestykker, krydderier og dildkviste i et højt glas gerne et henkogningsglas.
Til marinaden koges eddike, vand og sukker, tages fra varmen, og hældes, mens den endnu er lunken i glasset. Skal trække 3-4 dage inden de spises - og skal da endelig serveres i glasset.
--