Det er helt utænkeligt, at der ikke er en frugtsalat på det danske frokostbord. Valg af frugter er efter eget ønske, men glem ikke de hakkede nødder og evt. groftreven chokolade på salaten.
Til 4 personer
4 mellemstore appelsiner
2 bananer
3-4 æbler, fx Cox orange eller et andet godt, dansk spiseæble
1 lille klase blå eller grønne vindruer
1 lille frisk ananas eller 1 stor dåse henkogte ananasringe
50 g grofthakkede hasselnøddekerner
150 g groftreven eller høvlet chokolade
Flødeskumsdressing:
2 spsk flormelis
kornene fra ½ stang vanilje
2 ½ dl piskefløde
Sukkerlage:
2 dl vand og 1 dl sukker saft og reven skal fra 1 appelsin og/eller 2-3 spsk sherry eller appelsinlikør
Skær al frugten i små terninger - druerne deles i halve og udkernes.
Vend frugten i en af de to dressinger.
Kom til sidst hakkede nøddekerner og groftreven chokolade på.
Flødeskumsdressing:
Pisk fløden til skum og vend flormelis og vaniljekorn i.
Sukkerlage: Kog vand og sukker sammen i 20 minutter
Lad det svale og rør reven appelsinskal og -saft i.