750 g oksefars
250 g svinefars
1 stk hakket løg
Hvidt brød udblødt i mælk - eller rasp og mælk
2 æg
3 spsk revet ost(kefalotiri el. parmesan)
3 spsk citronsaft
salt og peber
Sauce:
2 mellemstore finthakkede løg
1,5 kg flåede tomater (dåsetomater kan bruges - 3 ds )
2 store fed finthakkede hvidløg
1 tsk krusemynte eller basilikum
1 dl olivenolie
evt. lidt vand senere
Det skal æltes med hånden til en fast fars, formes til med en spsk til små aflange frikadeller som steges, og derefter lægges i en bradepande.
Sauce:
Løgene svitses i en gryde tomater og de øvrige ingredienser tilsættes
evt. lidt vand senere, saucen må ikke være for tynd.
Det hele simre i 15 min. og der drysses med lidt hvedemel for at jævne til sidst.
saucen hældes over de stegte frikadeller og sættes i ovnen i 30 min ved 200ºC.
Tips:: Kan også serveres med båndspaghetti, eller evt. serveres kolde næste dag med brød og fetaost.