Ide til lækker mellemmåltid
1 blad husblas
1¼ dl fiskefond
citronsaft
havsalt
3 store rejer
15 g linsespirer
2 blade bataviasalat
20 g syrnet fløde 9%
¼ tsk æbleeddike
peber
sødemiddel
15 g ørredkaviar
*
A. Læg husblasen i blød i koldt vand.
Varm fiskefonden op og opløs husblasen i den.
Krydr med salt og citronsaft.
B. Skyl rejer og dild.
Hæld lidt af fskefonden i en lille form og lad der stivne.
Kom rejer og dild ovenpå og fyld op med resten af væsken.
Stil det koldt i 3 timer.
C. Skyl spirerne og salaten og anret det på en tallerken.
Kom rejegeléen ovenpå.
D. Rør fløde sammen med eddike, salt, peber og sødemiddel og vend halvdelen af kaviaren i.
Læg det på og pynt med resten af kaviaren.
Pr portion 230/62 kJ/kcal. 10 g protein. 2 g fedt. 1 g kulhydrat. 0 g fibre
Tips: Det er ganske let at dyrke linsespirer: skyl linserne og kom dem i et marmeladeglas. Dæk glasset med noget bomuldsstof. Hvis man dagligt skyller linserne grundigt en til to gange, har man på tre dage fine linsespirer.