Logo

Foreller med estragoncreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Foreller med estragoncreme

 

Marinerede foreller med en lækker estragoncreme. Sommerens bedste fisk

Til 4 personer. Tilberedningstid: ½ time Marineringstid: 3 timer

#

2 friske foreller (à ca. 300 g)

Marinade:

6 spsk tør hvidvin

1 tsk citronsaft

1½ tsk tørret estragon

3 tsk bouillon (af terning)

hvid peber

 

Kogelage:

5 dl vand

1 citronskive

1 lille løg

1 tsk salt

1 tsk tørret løvstikke

 

Sauce:

1½ dl cremefraiche

1 æggeblomme

1 tsk citronsaft

salt


Desuden:

150 g frisk spinat eller feldsalat

friske estragonkviste

*

1. Rens fiskene og klip finner, hoved og hale af.

2. Pisk ingredienserne til marinaden sammen.

Bring den i kog og stil den til afkøling, tildækket.

3. Lad ingredienserne til kogelagen få et opkog i en dyb pande.

Skru ned for varmen og lad forellerne simre svagt under låg i knapt 10 min.

4. Tag forellerne op og fjern skind og ben.

Del fisken i 4 fileter, der lægges på et fad.

Hæld marinaden over og stil det koldt i ca. 3 timer.

5. Rør ingredienserne til saucen sammen og smag den til.

6. Pluk spinaten, skyl den og lad den dryppe af.

Fordel spinatbladene på portionstallerkener eller et stort fad.

Dryp med lidt af marinaden.

7. Anret forelfileterne på spinaten.

Hæld lidt af saucen over. Pynt evt. med estragonkviste.

8. Som forret giver man en butterdejsnitte eller et enkelt stykke flüte til.

Som frokostret hører der nye kartofler til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her