Foreller er velegnet til
grill, men varmen må ikke være for stærk. Pakker du forellerne i alufolie,
undgår du, at skindet hænger i risten, men den bedste grillaroma får du når
forellerne lægges direkte på risten eller ind i en fiske-grillnet.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
4 friske eller evt. frosne foreller
2 citroner
peber fra kværn olie
*
1. Rens evt. forellerne, men lad hoved og hale sidde på.
Benene skal heller ikke tages ud.
Skyl dem helt fri for slim.
Dup dem tørre både ind- og udvendigt med køkkenrulle.
2. Drys fiskene ind- og udvendigt med peber og dryp med
saften af den ene citron.
De pensles med olie, evt. en hjemmelavet krydret olie (se
opskrifter).
3. Læg fiskene direkte på grillen eller i specielle grillnet
(se billede nederst).
Steg dem 8-10 min. på hver side.
De skal pensles med olie af og til.
4. Serveres hele eller i fileter med citronbåde, evt. også
en remouladesauce(se opskrift).