ca. 6 personer
8 modne ferskener
1 stang vanilje
2 spsk sukker
11/4 dl Amaretto
Garniture
cremefraiche
1. Ovnen forvarmes til 190ºC. En trækulsgrill eller grilipande forvarmes.
2. Ferskenerne halveres, og stenene tages ud - prøv at lave et så pænt snit som muligt. De halve ferskener lægges med skærefladen nedad og grilles, til de er blevet en smule brændte.
3. Vanillestangen skæres i tynde skiver på langs og lægges i en morter med sukkeret. Sukker og vanilje stødes sammen.
4. Læg de halve ferskener med skærefladen opad i et lavt, ovnfast fad.
5. Fordel vaniljesukkeret over ferskenerne og hæld noget afAmaretto-likøren ved. Sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem i 10 minutter, eller til de er møre. Hæld resten af Amarettoen over dem, og server dem varme eller kolde med cremefraiche.