2 personer
2 forelfiletter
salt & friskkværnet peber
1 tsk olie
Løgkompot:
200 g løg i fine skiver
2 dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk hvidvinseddike
1-2 tsk honning
1 spsk smør
Tomatsauce:
2-3 store tomater i grove tern
50 g smør
Løgkompot: Kom løg, appelsinsaft og hvidvinseddike i en tykbundet gryde og sæt den over jævn varme. Skru ned når løgene koger og lad dem stå ganske stille, mens al væden fordamper, og løgene bliver mører. Smag til med honning, salt og peber. Rør 1 spsk smør i. Hold Kompotten lun.
Tomatsaucen: Kom tomaterne i en gryde og lad dem koge ud i egen saft. Gnid den gennem en sigte og varm puréen op. Smag til med salt og peber og pisk ca. 50 g smør i. Fisken: Dup den tør på beggesider. Skær hver filet i 2-3 stykker på tværs. Drys med salt og peber og steg dem i olie i ca. 2 min. på skinsiden ved jævn varme. Vend fisken og lade den få 30. sek på kødsiden. Serveres med Kogte (asparges) kartofler.