Disse lækre focacciabrød med tomat og ost er næsten en slags mini-pizza. De kan bruges til børnefødselsdage, på frokostbuffeten eller stå for sig selv. Brødende er både nemme og hurtige at lave.
# Ingredienser
½ pakke gær (25g)
8 dl hvedemel
3 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
hakkede (økologiske) tomater på dåse
revet pizza ost
1 tsk oregano eller rosmarin
* Tilberedning
Rør gæren ud i lunken vand og kom lidt salt i.
Tilsæt derefter hvedemel og olie.
Lad dejen hæve tildækket i ca ½ time.
Form dejen til x antal boller og tryk dem flade på en bageplade.
Lad dem igen hæve ca 20 min.
Tryk derefter igen flade især på midten, siderne må gerne gå lidt op så fyldet ikke løber af under bagningen.
Læg med en teske en klat hakkede tomater i midten af hver bolle og drys med lidt oregano og ost.
Bages ved 200 °C i ca 15-20 min til osten er lysebrun.