Her kommer rester fra
andestegen til ære og værdighed i nogle lækre sprøde ruller.
10 stk. Arbejdstid:
ca. 1 time. Stegetid: ca. 10 min. Fyldet er fryseegnet
#
10 ark færdiglavet
forårsrulle-dej (fås på frost hos asiatiske købmænd eller 10 tynde mad
pandekager)
Fyld:
200 g rå rødkål
2 gulerødder
1 løg
400 g stegt andekød
uden skind (fx 2 andelår)
Endvidere:
2 æggehvider
2 liter olie til
stegning
Sojadip:
½ dl sojasauce
1 tsk frisk ingefær
1 appelsin (øko)
*
Snit rødkål, gulerod
og løg til fine strimler.
Bland med små stykker
andekød uden skind.
Krydr med salt og
peber.
Læg en stribe fyld
på midten af et stykke forårsrulledej eller en pandekage.
Pensl hele vejen
rundt i kanten med æggehvide.
Pak fyldet ind, og
rul tæt sammen.
SOJADIP:
Bland sojasauce med
fintrevet ingefær og appelsinskal.
Rør appelsinsaft i
dippen.
Varm olie i en
tykbundet gryde eller frituregryde til 180 °C - her bliver en brødterning
lysebrun på 1 min.
Steg 2 eller 3
forårsruller ad gangen i ca. 4 min., til de er sprøde på alle sider.
Tag dem op med en
hulske, og dryp af på et stykke køkkenrulle.
Nyd de sprøde ruller
friskstegte med sojadip.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin