Hjemmelavede forårsruller smager skønt. Brug lidt af fyldet
til en sprød salat.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Stegetid: 30 min. Forårsrullerne er fryseegnede
#
Fyld og salat:
500 g hvidkål
400 g
gulerødder
1 bundt forårsløg
250 g
champignon
1 spsk raps- eller jordnøddeolie
400 g hakket svine- eller oksekød
1 spsk sherry eller risvin
1 spsk,
sojasauce
4 spsk vand
1 tsk sukker
1½ tsk salt
2 tsk
majsstivelse
½ pakke forårsrulledej (ca. 20x20
cm, frost)
½ liter raps- eller jordnøddeolie
Salatdressing:
3 spsk
citronsaft
2 spsk raps- eller jordnøddeolie
Tilbehør:
1 bundt koriander
sojasauce
stærk og sød chilisauce
*
SKÆR kål og gulerødder i tynde
strimler.
Snit forårsløgene fint.
Bland grønsagerne, og tag en
tredjedel fra til salat.
RENS champignonerne, og skær dem
i skiver.
VARM olien godt op på en stor
pande eller wok.
Brun kød og svampe ved hård
varme, og rør af og til.
Tilsæt grønsager, og svits dem
med i 3 min.
RØR sherry eller risvin, sojasauce,
vand, sukker og salt sammen, og opløs majsstivelsen heri.
RØR blandingen sammen med kød og
grønsager.
Kog igennem under omrøring, og
hæld det ud på et fad, så det kan køle af.
Forårsruller: Læg ca. 4 spsk fyld
i hjørnet af et stykke dej.
Fold dejspidsen en gang rundt om
fyldet, og fold derefter de 2 spidser i begge sider indover rullen.
Pensl den sidste spids med vand,
og rul rullen helt sammen.
Læg forårsrullen på et fad eller
en tallerken med bagepapir. og gentag med resten af dej og fyld.
VARM olien op i en middelstor gryde,
til den er ca. 175 °C.
Brug et termometer, eller en
lille terning lyst brød, der skal blive gyldent på 40-50 sekunder.
Eller læg en enkelt
popcorn-majskerne i olien, inden du varmer op.
Når majskornet popper, er olien
varm.
STEG en lille portion
forårsruller ad gangen, til de er gyldne på overfladen, og dryp dem på et
stykke køkkenrulle.
RØR citronsaft og olie sammen, og
vend salat-grønsagerne i dressingen.
Smag til med salt og peber, og
drys med friske korianderblade.
SERVER forårsrullerne med
sojasauce, chilisauce, og salat.
TIPS: Du kan købe forårsrulledej i
asiatiske butikker og velasorterede supermarkeder. Hvis du
ikke kan skaffe det, kan du bruge
fillodej.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin