4 røgede sild
4-5 kartofler, kogte
1 løg
½ spsk peberrod, revet
100 g mayonnaise
3-4 spsk piskefløde syrlig
2 æg hårdkogte
salt og peber
1 spsk dild
5-6 radiser
salatblade
Hak kartofler og løg fint sammen og tilsæt revet peberrod.
Rør mayonnaisen sammen med den stivpiskede syrlige fløde og hæld det over kartoffelblandingen.
Rør godt og smag massen til med salt og peber.
Fyld den i en firkantet form, der er smurt med olie.
Stil det i køleskabet i 3-4 timer.
Vend blokken ud på et fad og læg en stribe hårdkogte æggeskiver ved den ene side og de omhyggeligt pillede, røgede sild ved den anden.
Drys med skivede radiser og dild.
Pynt anretningen med salatblade.
Variation: Hak æggene og kom dem i kartoffelblandingen.