Danmark er kendt for
sit smørrebrød, og vi har tradition for at bruge kolde rester som fx kartofler
og hønsekød til pålægssalater. Denne opskrift er lavet med en rest kold fisk og
den gode danske rygeost.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.
#
150 g kold torsk
(kogt eller bagt)
2 spsk rygeost uden
kommen
2 spsk mayonnaise
eller cremefraiche 18%
salt og friskkværnet
peber
1 stilk bladselleri
1 lille gulerod
2 skiver hvedebrød
1 håndfuld rucola
eller små salatblade
2 tomatskiver
purløg
*
Findel fisken med en
gaffel.
Rør rygeost sammen
med mayonnaise eller cremefraiche.
Smag til med salt og
peber, og tilsæt den findelte fisk.
Rens bladselleri og
gulerod, og snit dem fint.
Vend dem i fiskesalaten.
Anret rucola eller
salatblade og fiskesalaten på brødet.
Pynt med tomat, og
drys med fintklippet purløg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin