1 aubergine
250 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
salt
peber
sød chili
timian
olivenolie
2 dl cremefraiche
revet ost
muskatnød
Auberginerne halveres og udhules.
Steges med kødsiden nedad i på en pande med godt med olivenolie i cirka 10 min.
Løget hakkes og svitses i en gryde.
Oksefars, hvidløg og krydderier tilsættes og steges med.
Tilsæt flåede tomater og lad retten simre cirka 10 min.
Cremefraiche røres med revet ost, revet muskatnød, salt og peber.
Auberginerne placeres i et ovnfast fad med hullet opad.
Kødfyldet kommes i auberginerne og cremefraiche blandingen hældes over.
Gratiner evt. med lidt revet ost
Kommes i ovnen ved 200ºC i ca 15 min.
Serveres med tomatsalat og flûtes.