Mørdej:
200 g hvedemel
150 g smør
100 g sukker
1 æg
Linsedej:
250 g hvedemel
175 g smør
50 g flormelis
2 æggeblommer
Creme:
2 dl fløde eller mælk
½ stang vanilje
1 æg
2 spsk sukker
1 spsk Maizenamel
Hindbærmarmelade
Alle ingredienser blandes til en lind masse - stilles koldt i 1 time.
Rulles ud og forbages i bradepande (30x25 cm ) ved 180ºC i ca. 10 min.
Linsedej: Smuldr fedtstoffet i melet.
Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne.
Læg dejen koldt mindst 1 time.
Lav cremen imens:
Bring fløde eller mælk og den flækkede vaniljestang i kog.
Pisk sukker og Maizenamel sammen.
Hæld lidt af den kogende fløde/mælk i æggeblandingen og hæld det derpå tilbage i gryden.
Giv cremen et kort opkog.
Tag den fra varmen og lad den blive kold.
Smør et lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden, fordej cremen ovenpå.
Rul linsedejen ud til en firkant der passer til bradepanden ca 3 mm tyk og læg dejen oven på cremen.
Bages ved 210ºC til linsedejen er sprød og gylden.
Efter afkøling skæres kagen i strimler ca 20 cm i breden og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur, strimlerne skæres nu i stykker i ønsket brede 4-5 cm.
Tips: I stedet for mørdej kan der bruges butterdej som bund.
Opskriften her er sammensat af forskellige emner og mængde forholdet mellem mørdej, linsedej og creme er muligvis ikke korrekt, så vær opmærksom på dette når du bager, og gerne skriv kommentar til mængder.