750 g kartofler
750 g courgetter
2 bdt persille
6 salvieblade
1 spsk sennepskorn
3 skiver toastbrød
100 g smør
salt
peber
1 ½ dl piskefløde
Vask courgetterne, som helst skal være ret slake til denne ret, og skær stænglerne af.
Blanchér dem hele i 5 minutter i kogende vand tag dem op af vandet med en hulske og læg dem til afdrypning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Blanchér nu kartoffelskiverne i 5 minutter i det samme letsaltede, kogende vand
Hæld dem op i en sigte til afdrypning og afsvaling
Blanchér sennepskornene 5 minutter i kogende vand
Hak persille og salvieblade og bland med sennepskorn og blødt smør
Skær skorpen af toastbrødet og skær skiverne i bittesmå terninger og mos dem med en gaffel ind i smør/krydderurteblandingen kryder med salt og peber
Smør et ovnfast fad med smør
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet
Drys med salt og peber
Hæld fløden over
Skær courgetterne i skiver - tykkere end kartoffelskiverne - og læg dem ovenpå kartoflerne
Kom krydderurteblandingen i en sprøjtepose med en stor tylle og sprøjt det i et pænt mønster over courgetterne
Gratinen bages på mellemste rille i ca. 30 minutter ved 200ºC.
Gratinen smager bedste varm og kan bruges enten som hovedret sammen med brød eller som tilbehør