Vi har erstattet bacon med kyllingeskind i den klassiske
sandwich. Knasende kyllingeskind er lækkert, men træk skindet af det rå kød
inden kogning, så bliver det mest sprødt. Bland blødt smør med finthakket
sprødt kyllingeskind - det smager godt på brød.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: ca. 40 min.
#
2 hele kyllingelår
2 spsk salt pr. liter kogevand
250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke
bladselleri)
1 laurbærblad
1 tsk hel sort peber
1 tsk hel koriander
2-3 kviste timian
Endvidere:
8 store skiver lyst brød
75 g mayonnaise
8 blade sprød grøn salat
2 tomater
*
Træk forsigtigt skindet af de rå kyllingelår.
Skær skindet i ca. 10 stykker, 3-4 cm på hver led.
Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Stræk skindet så meget ud som muligt.
Læg et stykke bagepapir oven på og derefter en bageplade eller
bradepande som pres.
Sæt det i ovnen ved 200 °C, og bag skindet i 15-20 min, til
det er sprødt.
Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det
dækker.
Bring gryden i kog, og skum urenheder på overfladen væk.
Tilsæt salt, og skum af igen.
Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog ved svag varme, til kødet
er mørt.
Tag kyllingelårene op, og lad dem køle lidt af.
Tag kødet fra benene, og riv det i mindre stykker.
Gem suppen til suppe eller sauce.
Smør brødskiver med mayonnaise.
Læg salatblade, tomatskiver, kyllingekød og sprødt
kyllingeskind på brødskiverne.
Saml dem to og to, og pres dem lidt sammen.
TIPS: Brug resterne! Det er en god ide at lave lidt ekstra
kylling til pålæg til sandwich og rugbrødsmadder næste dag, hvis man alligevel
skal stege eller koge.
Læs om den ægte clubsandwich her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin