Fine,
hvide, faste blomkålshoveder er en delikatesse - og ganske billige.
Til 4
personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
1
blomkålshoved
salt
2-3
æg
75 g
smør
3
spsk rasp
½ bdt
persille
8
skiver kogt skinke
4
tomater
*
1.
Skær bladene af blomkålen og skær et dybt snit i rodstokken.
Skyl
kålen grundigt og læg den i kogende vand med lidt salt.
Kog
blomkålen, til den er mør, ca. 15 min. Læg den på et varmt fad.
2.
Kog æggene hårde og hak det ene groft.
Del
resten af æggene i både.
3.
Brun smørret på en pande, tilsæt raspen og lad den gyldne.
Hæld
den over blomkålen.
4.
Læg skinkeruller, kvarte tomater og æggebåde omkring kålen.
Drys
med hakket æg og persille.
5.
Server groft brød og smør til.