500 g blomkålshoved
150 g rejer
1 lille glas lys kaviar eller stenbiderrogn
1 hovedsalat
1 citron eller lime i både
Dild eller brøndkarse
Sauce:
50 g mayonnaise
2 ½ dl cremefraiche 18%
½ tsk Dijon sennep
1 tsk salt
Lidt peber
Rens blomkålshovedet.
Skær et kegleformet snit i blomkålshovedets stok.
Læg blomkålshovedet i en skål med hovedet opad.
Tilsæt ½ dl vand.
Dæk med låg eller mikrobølgefilm.
Mikrobølg ved 900 W mikrobølger i 7 min. efterfulgt af 5 min. trækketid.
Mærk efter om kålen er mør, og stil den herefter til afkøling.
Sauce:
Rør alle ingredienserne godt sammen og stil det derefter til afkøling.
Servering:
Vask salathovedet og tør bladene godt.
Læg salatbladene på et rundt serveringsfad.
Læg blomkålshovedet over.
Fordel saucen over og pynt med rejer, kaviar, citronbåde og dild eller brøndkarse.
Serveres som frokostret eller forret med sprød flûte til.