12 store Shii-take svampe
1 spsk olivenolie
1 lille løg, finthakket
50 g smuttede mandler
1 fed hvidløg, presset
1 spsk citronsaft
3 spsk persillekviste
3 spsk friske timianblade eller 1 tsk tørrede
3 tsk frisk rosmarin, finthakket, eller 1 tsk tørret
1 spsk purløg, finthakket
½ tsk salt
¼ tsk peber
75 g smør, hakket
Ovnen forvarmes til 175° C. Pensl en lille bradepande med smør eller olie.
Fjern stokkene fra Shii-take svampene og hak stokkene fint.
Sauter dem i olie samen med det hakkede løg et par min. og tag det af blusset.
Blend mandler, hvdløg, citronsaft og krydderurter sammen med salt, peber og smør, indtil blandingen er jævn.
Læg Shii-take hovederne i bradepanden.
Farsér shii-take hovederne med løgblandingen og derefter urtesmørret.
Fyldet glattes pænt ud.
Bag shii-take svampene 10-15 min. til de møre og fyldet bagt.
Tips: De urtefarserede shii-take svampe smager bedst helt nylavede og varme.