Torsk og tomater tilberedt med svampe, hvidløg, urter og
cremefraiche bliver tilsammen et herligt festmåltid.
• Al fisk indeholder rigeligt med B6-vitamin. og tomater
indeholder betakaroten - begge dele styrker kroppens immunforsvar.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Torsk i lækker sauce:
4 torskefileter a ca. 150 g
8 modne tomater
200 g champignoner
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk friskpresset citronsaft
olie
1 tsk tørret oregano
salt og peber
2 dl cremefraiche
basilikum blade til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Skold, flå og hak tomaterne og læg dem i en skål.
Rens svampene, skær dem i tynde skiver og bland dem med
tomaterne.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
2 Skyl torskefileterne i koldt vand.
Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber.
Sæt ovnen på 200 °C.
3 Opvarm olien let på en pande der tåler at gå i ovnen.
Svits oregano, løg og hvidløg ca. 1 min. og tilsæt så tomater
og svampe.
Svits yderligere 2 min.
Drys med salt og peber.
4 Læg torskefileterne oven på grønsagerne og hæld 1 dl
cremefraiche over.
Dæk panden med aluminiumsfolie og stil den i ovnen i ca. 10
min.
5 Læg fiskefileterne på et fad og hold dem varme.
Sæt panden på komfuret ved kraftig varme.
Pisk resten af cremefraichen i og kog saucen, til den er
jævn.
Hæld saucen over torskefileterne.
Garner med basilikum og server straks.
Tips & råd
Den friske fisk skal pakkes ud straks efter indkøbet.
Læg fisken i en glas- eller plastskål og opbevar den i
køleskabet, til det er tid for tilberedningen.
Torsk er fin at stege, koge og panere.
Helleflynder og havkat kan også tilberedes efter denne
opskrift, men de er noget dyrere end torsken.
PR. PORTION: Energi: Kcal 322 = kJ 1352
Kulhydrat 11 g Protein 29 g Fedt 18 g (50%) Fibre 3 g