Brug 3-5 forskellige grønsager. Skær dem i lige store bidder, så små som muligt (½x2 cm).
Tilbered højst 5 kopper samtidigt. Ikke alle grønsager behøver lige lang tids varme.
Nogle bør forkoges og andre kommes i til allersidst.
Forkoges:
Tykke asparges, broccoli, gulerødder, blomkål, rosenkål, grønne bønner
1-2 minutter i ½ liter vand. Kommes siden i isvand og klappes tørre, inden de kommer i wokken.
Anvendes direkte:
Tynde asparges, diverse kål, selleri, lange kinesiske bønner, majskorn, svampe, paprika (rød, gul, grøn, sort), løg, peberfrugter, agurk, courgetter, vandkastanjer (konserverede), bambusskud (konserverede)
Anvendes sidst:
Bønnespirer, salat, spinat
Saucen:
2 spsk tør sherry (fino)
1 spsk østerssauce
½ tsk sesamolie
½ tsk sukker
2 knuste hvidløgsfed
1 tsk reven ingefær
1 spsk fiskesauce (Nam Pla)
2 spsk madolie
1 tsk Maizena i vand
1. Alle ingredienser blandes, med undtagelse af Maizena-vandet.
Wokken sættes på højeste varme. Kom olie i.
Ingefær og hvidløg friteres i nogle få sekunder.
Tilsæt de forkogte grønsager, siden resten.
Steger 2 minutter, hvorefter saucen tilsættes.
Husk at røre om hele tiden (stir-fry).
Når blandingen koger op, tilsættes Maizenavandet.
Til allersidst tilsættes bladene.