En fyldig og varmende suppe - herlig på kolde efterårs- og vinterdage. Styrken kan du selv skrue op for med wasabi.
1 spsk madolie
320 g kyllinge-inderfilet
1 fed hvidløg
½ spsk ingefærrod, frisk
50 g shiitakesvampe
175 g nudler
1 liter vand
2 hønsebouillonterninger
50 g babyspinatblade
1-2 forårsløg
wasabipasta (japansk peberrodscreme)
1. Hak hvidløg fint og riv ingefæren.
Rens svampene og skær dem i skiver.
2. Skær kyllinge-fileterne i små tern.
Varm olien i en stor, tykbundet gryde og svits kyllingekødet ca. 3 minutter heri.
Tilsæt hvidløg, ingefær og svampe og svits yderligere 2 minutter.
3. Tilsæt nudler, bouillonterninger og vand og bring suppen i kog.
Lad den simre under låg i ca. 10 minutter.
4. Skyl spinat og snit forårsløg fint og tilsæt begge dele under omrøring lige før serveringen.
5. Servér suppen portionsvis med wasabi-pasta til.
Pastaen røres i suppen efter smag, da den er meget stærk.
--