600 g små stegeål
1 gulerod
1 squash
150 g svampe (gerne shiitake)
100 g sukkerærter
2 forårsløg
8 stk hvidløgsgræs eller purløg
100 g bønne- eller lucernespirer
1 rødløg
1 spsk soya
4 spsk hvedemel
5 g wasabi (peberrodspasta)
½ dl olivenolie
2 spsk sesamolie
5 g sesamfrø
Sauce:
½ l hønsefond (bouillon)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk tandooricarry
Maizena
2 spsk piskefløde
Rens ålene godt og skær dem i mindre stykker. Vend dem i hvedemel og steg
dem i olivenolie (olien kasseres).
Bind ålene i bundter med et stykke hvidløgsgræs og hold dem varme.
Skær grønsagerne i mindre stykker og lad sesamolien blive rygende
varm i wok’en.
Sving grønsagerne hurtigt, så de steger uden at tage farve.
Først løg og svampe, dernæst gulerod, squash og sesamfrø, så forårsløg
og sukkerærter og til sidst spirene.
Lige før servering tilsættes soyaen. Smag til med wasabien.
Meget lidt ad gangen, da den er temmelig stærk.
Sauce (laves mens ålene steger):
Kog hønsefonden i en kasserolle med knust hvidløg og det fintsnittede
skalotteløg til fonden er reduceret til 4 dl
Tilsæt tandooricarry og jævn med Maizena til en tynd sauce.
Kog godt igennem og tilsæt den letpiskede fløde.
(Et godt råd: gør alting klar før start!).