Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 20 min. + 3-4 timers marinering. Stegetid: 10-19 minutter
1,75 dl limesaft (ca. 6 limefrugter)
1,5 dl grønsagsjuice
½ løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
salt og friskkværnet sort peber
700 g oksetyk- eller tyndsteg
2 røde peberfrugter, renset for kerner og skåret i tynde skiver
1 stort løg, skåret i tynde skiver
1 spsk olivenolie
12 stk 20 cm store hvedetortillas
tomatsalsa, som tilbehør
guacamole, som tilbehør
A. Hæld limesaft, grønsagsjuice, løg, persille og hvidløg i en skål og rør det godt sammen.
Læg kødet i et fad, der ikke må være af metal, og hæld marinaden over det.
Stil kødet i køleskabet i 3-4 timer og vend det af og til.
B. Tag imens et stykke kraftigt alufolie, der måler 45 cm på hver led.
Læg peberfrugter og løg midt på folien.
Stænk olivenolie over og drys med salt og peber.
Luk folien sammen, så den danner en løs pakke.
C. Tag kødet op af marinaden, der skal bruges senere.
Grill kødet direkte over middel varme.
Stegetiden er 10-15 min. (rødt) eller 15-1 g min. (rødt-medium).
Pensl kødet med marinaden, når halvdelen af stegetiden er gået.
Læg grønsagerne ved siden af kødet og grill dem 12-14 min., eller til de er møre.
D. Tag kødet af grillen og lad det hvile i 5 min., før det skæres i tynde skiver.
Pak imens tortillaerne ind i alufolie.
Læg dem på stegeristen i 5 min. og vend dem en enkelt gang, så de bliver gennemvarme.
Server kødskiverne i tortillaerne med løg- og peberblandingen, salsa og guacamole som tilbehør.