Er det lykkedes salvien at overvintre i haven, er de første forårsblade perfekte til brug i denne tærte. Alternativt kan frisk salvie købes i velassorterede dagligvarebutikker.
Dej:
150 g blødt smør
3 dl hvedemel
1 æg
2 spsk tørret parmesan (parmesan i pulverform)
Fyld:
4 æg
2-3 dl sødmælk (eller letmælk/minimælk)
salt og peber
4 modne tomater
1-2 spsk fennikelfrø
salvieblade
Ælt alle ingredienser godt sammen til en dej.
Lad dejen hvile lidt i køleskabet, før du ruller den ud til en bund, der passer til din tærteform.
Pisk æggene, tilsæt mælken og smag til med lidt salt og peber.
Skær tomaterne i passende tykke skiver og fordel tomatskiverne i tærtebunden.
Strø med fennikelfrø og læg salvieblade over tomatskiverne.
Tilsæt æggemassen.
Bag midt i ovnen ved i 30-40 minutter ved 190°C.