Skift
fredagsbøffen ud med rejer, og server dem med en fyldig salat og en cremet
hvidløgsdressing.
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 8 min.
#
400
g kæmperejer med skal
1 spsk
olie
8
små træspid
Salat:
250
g broccoli
300
g blomkål
1
rød peberfrugt
1
bundt forårsløg
1
salathoved
Hvidløgsdressing:
2 fed hvidløg
2 dl mayonnaise
2 dl cremefraiche 9%
1 spsk
citronsaft eller vand
revet
citronskal eller/og hakket purløg
salt
og peber
Tilbehør:
8
skiver brød
2 spsk
olie
*
Skær
blomkål og broccoli i buketter.
Kog
dem i letsaltet vand i ca. 3 min., til de er møre, men stadig har bid.
Læg
dem straks i koldt vand, og dryp dem af i en sigte.
Skær
peberfrugten i små terninger og forårsløgene i tynde ringe.
Skyl
og tør salaten, og bryd den i grove stykker.
Anret
salaten på et fad, og læg blomkål og broccoli indimellem.
Drys
med peberfrugt og forårsløg.
Pres
hvidløgsfeddene, og rør dem sammen med mayonnaisen.
Rør
cremefraichen i, og tilsæt citronsaft og -skal.
Smag
til med salt og peber.
Pensl
brødene med olie, og rist dem under grillen i ovnen, til de er gyldenbrune på
begge sider.
Pil
rejerne, men lad gerne halen sidde tilbage.
Træk
dem på træspid, pensl dem med olie, og steg dem på en stor pande/grillpande
eller under grillen i ovnen, til de er let gyldenbrune.
Server
rejerne med brød, salat og dressing.