Fyldt ørred er lækker grillmad. Ørred med mandler er nem
festmad og hurtigt tilberedt - selv i et feriekøkken. Giv en salat af appelsin
og/eller en fin kartoffelsalat til.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 35 min. Ikke
fryseegnet
#
4 ørreder à ca. 250 g
hvedemel
salt og peber
1 spsk olie
75 g smør
50 g mandler
½ citron
Salat:
2 appelsiner (skiver)
2-3 gulerødder (spåner)
1 lille rødløg (ringe)
Marinade:
2 spsk honning
½ dl appelsinsaft (eller -juice)
et nip salt
stjerneanis
5 peberkorn
*
1. Begynd med marinaden til salaten.
Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5
min.
Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den.
Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.
2. Rens, skyl og tør ørrederne.
Skær gællerne væk, men lad hoved og hale sidde.
Vend fisken i hvedemel krydret med salt og peber.
Smut mandlerne og skær dem i tynde snitter.
3. Steg ørrederne i halvdelen af olien og smørret i 5-6 min.
på hver side, evt. lidt mere hvis de er tykke.
Hold de stegte ørreder varme enten i ovn eller i varmeskab.
4. Tør panden af med køkkenrulle, smelt resten af smørret og
rist mandelsnitterne gyldne.
Fordel dem over ørrederne og dryp lidt citron over.
5. Serveres så nystegte som muligt med lune flûtes eller
nye, kogte kartofler, eller en fin kartoffelsalat.
Server også med en salat af appelsin.
TIPS: Har du ikke ørred, så brug laks.