24 spareribs
Marinade:
2 dl god tomatketchup
1 dl japansk el. kinesisk soja
1 dl rødvinseddike
2 spsk Dijonsennep
½ dl akaciehonning
2 fed hvidløg
1-2 spsk frisk timianblade
1 tsk stødt ingefær
et par stænk tabasco
Cole slaw:
½ sommerkål
4 gulerødder
3 grønne æbler
2 små bæger cremefraiche el. Fromage frais
8 spsk mayonnaise (kan undlades)
2 spsk fint klippet purløg
Marinade:
Pisk alle ingredienserne sammen. Gem ca. 1 dl Til pensling og servering. Skær om nødvendigt lidt fed t af de udskårne spareribs. Læg dem i kogende vand, tilsat lidt salt, og lad dem simre i ca. ½ time.
Pensl de forkogte ribben med den sammen rørte marinade. Læg dem i et fad eller i en stor frysepose. Lad kødet trække mindst 3-5 timer, gerne fra om morgenen til om aftenen.
Derefter fjernes lidt af marinadelaget med lidt køkkenrulle, så kødet ikke branker.
Grill ribbenene i god afstand fra gløderne. Vend dem ofte, og pensl dem indimellem med marinaden.
Cole slaw:
Snit kålen meget fint, riv gulerødder og æbler på den grove side af råkostjernet. Rør dressing af cremefraiche el. fromafe frais, mayonnaise og bland grønsagerne og æbler i.
Smag til med salt og peber. Pynt med æbler og drys med purløg