¾ kg hakket oksekød
1 lille fint hakket løg
1 fed knust hvidløg
½ tsk chilipulver
salt og peber
½-1 tsk finthakket rosmarin
olie
Sauce:
1 finthakket løg
1 fed fint hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
500 g skoldede flåede hakkede tomater
1 skrællet udkernet groft revet æble
½ dl tomatpuré
3 dl kraftig rødvin
1 ½ dl tør sherry
1 lille rød chilipeber
25 g rosiner
½ tsk stødt kanel
salt og peber
50 g grønne groft hakkede oliven
25 g smuttede malede mandler
Ælt kødet med løg og krydderier, form det til 20 kugler og læg dem koldt et par timer evt. længere.
Tomat-oliven-nøddesauce:
Svits løgene i en gryde i den varme olie, mens der røres, tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen oliven og mandler og kog saucen i ca. 10 min. Tag chilipeberen op, bland oliven og mandler i, smag saucen til og hold den varm.
Fordel kødet på 4 grillspid, pensl det med olie og steg spiddene over gode gløder 4-5 min. på hver side.
Anret spiddene på et serveringsfad og server dem med den krydrede sauce.
Tilbehør: Groft brød og tomatsalat.