500 g skært lammekød (bov, kølle eller ryg)
5-6 lammenyrer
10-12 småløg
salt og peber
Endvidere:
2 løg
friskkværnet peber
½ citron
olie til pensling
Gå lammekødet efter for fedt og sener og skær kødet i mundrette stykker.
Befri nyrerne for evt. fedtlag, hinder og årestammer og skær også dem i mundrette stykker.
Anbring kød- og nyrestykker i et halvdybt fad, drys med peber og læg dem lagvis med ringe fra de 2 løg, stil fadet svalt og let tildækket ca 2 timer.
Sæt ovngrillen på højeste varme, eller tænd op i udegrillen.
Kog de små løg et par min og pil dem.
Fordel kød- og nyrestykker og hele små løg på spiddene, krydr med salt og dryp med citron, pensl med olie og grill spiddene 3-4 min på hver side ca 10 cm fra grill-elementet, hvis spiddene roterer automatisk er 5-6 min nok.
Hold øje med farven, får de for meget i starten må de flyttes lidt længere fra varmen og omvendt.
Lad dem hvile 1-2 min før de serveres, så når grillvarmen at fordele sig.
Servér spiddene med ris, løse eller Pilaf og salat fra årstidens grønsager.