Ribeye steaks (højrebs-entrecote eller bøffer af tyndstegsfilet)
4 stk á 180-200 g
Rucola-salat, 400 g
Blommer, 12 stk
Cheddar-ost, 125-150 g
Syltede jalapenos i skiver, 4 spsk
Kartofler, 12 stk (mellemstore)
Salt, peber
Balsamico, 4 spsk
Olivenolie,4 spsk
Blommemarmelade, 2 spsk
Grillen tændes ½ time før.
Risten pensles med lidt olie.
Rucolaen skylles og afdryppes.
Blommerne halvveres og befries for sten.
Osten skæres i små tern (ca. 1x1 cm).
Rucolaen blandes med cheddartern, blommer og jalapenos.
Kartoflerne vaskes og skæres i 1 cm. skiver, vendes i lidt olivenolie og grilles møre, ca. 12-15 minutter.
Steaks'ene grilles 4-5 minutter på hver side.
Drys salt og peber på inden de grilles.
Steaks'ene vendes, når den røde kødsaft pibler op - jo mere saft der pibler op - jo mindre rød bliver steak'en indvendig.
Dressingen mixes af olivenolie, balsamico og blommemarmeladen og heri vendes salatblandingen.
Serveres straks til steaks'ene.