Salsa (spansk for sauce) kan enten være frisk (fresca) eller kogt. Salsa laves af grønsager eller frugt samt diverse ingredienser som krydderier, eddike, olie, sukker eller krydderurter.
Salsa (eller saucer som minder om salsa) findes i alle verdensdele selvom vi bedst kender til de mexicanske. Det er almindeligt at se salsa i brug i Kina, Afrika, dele af Europa og selvfølgelig i både Nord- og Sydamerika.
Salsa
- kan spises til morgenmad såvel som til middag
- kan være helt mild eller brændende stærk
- er oftest farverig og rig på smag
- plejer at være let at lave
- er god for helsen og for sjælen
5 friske, mellemstore modne tomater, uden kerner, finthakkede
½ stort løg, finthakket og skyllet i nogle sekunder under den varme hane
2 friske jalapeno-chilier, finthakkede
2-3 spsk majs- eller jordnøddeolie (alternativt: tomatjuice eller øl)
saft fra 2 lime
en hel del stilke frisk koriander, hakkede
salt
Bland tomat, løg, chili og olie i en skål.
Bland limesaft og koriander i.
Smag til med salt.
Lad salsaen stå i køleskabet i 1 time før servering.
Denne salsa kan serveres med nachos, oven på en saftig bøf, med æg til morgenmad og meget mere!
Tips: En god salsa forudsætter at du kun bruger de allerbedste råvarer.
Den friske salsa bliver meget bedre hvis du skærer grønsagerne forsigtigt.
En salsa som denne bliver altid bedst hvis du ikke bruger blender eller foodprocessor. En skarp kniv er det bedste redskab til en perfekt salsa fresca.
Hvis du har opbevaret denne salsa mere end en dag, skal du tilsætte lidt mere limesaft lige før du serverer den.
Hvis tomaterne er umodne, så tilsæt en lille smule sukker (ikke mere end 1-2 tsk).