Glem ikke de spændende salater og de krydrede eller krasse saucer og tilbehør, der ofte er prikken over i'et, når det perfekte grillmåltid serveres. En frisk salat understreger perfekt det grillede kød, fjerkræ eller fisk. Men prøv også en kartoffelsalst med dild og kapers til en saftig bøf eller en salat af grønne salater og sommerkrydderurter sammen med grillet fisk. Husk, at dressingen altid først skal på salaten i sidste øjeblik, så man undgår, at bladene falder sammen. En nem løsninger at lave dressingen først og hælde den i bunden af skålen med. salat og grønsager lagt ovenpå. Salaten kan så vendes i dressingen, lige før servering.
Glem alt om arbejdskrævende chutneyer og pickles, og vælg i stedet blandt de mange saucer og tilbehør, der kan tilberedes på et øjeblik. Giv dine yndlingsretter et nyt pift med grøn chilisauce, stærk og sød frugtsauce eller en traditionel barbecuesauce samt en lækker salat.
Salater når du griller
Mange er tilbøjelige til at mene, at det er hovedretten, der kræver de fleste overvejelser, hvilket naturligvis er rigtigt et langt stykke ad vejen. Men ofte er det en ganske enkel salat, der fuldender måltidet. Salater er perfekt tilbehør til de fleste typer fisk, fjerkræ og kød, fordi de giver måltidet deres livfulde, friske farver og anderledes »bid«. Det er både hurtigt og nemt at komponere og servere salater, der understreger hovedrettens smag.
Når man griller, er det oplagt at gøre brug af årstidens friske råvarer, og salater udmærker sig ved at kræve meget lidt arbejde.
På samme måde er saucerne næsten uundværlige, fordi de giver måltidet et utal af smagsimpulser; så uanset om saucen er frugtagtig, krydret eller cremet, bør man finde plads til den på menuen.