Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en
skam. Flanksteak er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Arbejdstid: 25 min.
Grilltid: 16 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
1 okseflanksteak,
ca. 700 g
1 spsk olie
2 forskellige
salathoveder
1 agurk
8 cocktailtomater
1 spsk balsamico vineddike
1 spsk olie
Bearnaisesmør:
100 g smør
1-2 tsk
bearnaiseessens eller estragoneddike
1 lille skalotteløg
1 bdt frisk estragon
salt og peber
Tilbehør:
grillstegt brød
eller kartofler (kogte, bagte eller grillstegte)
*
Rør smørret sammen
med bearnaiseessens, finthakket skalotteløg og estragon og smag til med salt og
peber.
Rul det ind i et
stykke pergamentpapir og stil det koldt.
Gnid kødet grundigt
med salt og peber.
Pensl det med olie
og steg det på en varm grill ca. 8 min. på hver side.
Pak kødet ind og lad
det hvile 15 min.
Skyl og tør
salaterne og pluk bladene i mindre stykker.
Skræl evt. agurken
og skær den i tynde skiver eller strimler.
Skær tomaterne i
både.
Vend det hele sammen
med balsamico, olie, salt og peber.
Skær kødet i tynde
skiver og anret med salat og kold bearnaisesmør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin