Let, anderledes og spændende aftensmad. Kødet bliver ekstra saftigt, når du marinerer det natten over
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. 12 min.
#
250-300 g
kyllingebryst
1 økologisk citron
2 spsk olie
1 spsk friskhakket
oregano
Salat:
1 fennikel
150 g jordbær
1-2 hoveder
hjertesalat
30 g mandler
30 g fetaost
Dressing:
1 spsk citronsaft
2-3 spsk olie
salt og friskkværnet
sort peber
*
Rids
kyllingebrysterne på kryds og tværs med en skarp kniv, og læg dem i en
frysepose.
Tilsæt 1-2 tsk
fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, olie, oregano, salt og peber.
Luk posen, og vend
den rundt, så marinaden fordeler sig.
Læg posen i
køleskabet i 3-12 timer.
Rens fennikelknolden,
halver den og skær stokken ud.
Skær fennikel i
papirtynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
Læg dem i en skål
med isvand i 10-15 min.
Rens jordbærrene, og
skær dem i kvarte, eller skiver.
Del salaten i blade,
skyl dem, og slyng dem tørre.
Rist mandlerne på en
tør pande, og skær dem i flager, eller hak dem groft.
Steg
kyllingestykkerne på en varm grill, grillpande eller alm. pande i ca. 12 min. i
alt.
Læg dem på en
tallerken, dæk med stanniol og lad dem hvile i 5-10 min.
Pisk dressingen
sammen.
Dryp
fennikelskiverne godt af, og vend dem med salat, jordbær og dressing.
Anret på to tallerkener
eller et fad.
Skær evt. kødet i
skiver, og anret på salaten sammen med mandler, fetaost og friskkværnet peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin