1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
3 spsk olie
1 majskolbe
300 g jasmin eller basmati ris
5 dl bouillon
1 dåse (400 g) kokosmælk
Lufttørret skinke i helt stykke eller skiveskåret
1 forårsløg
½-1 chili
1 håndfuld ristede græskarkerner (kan købes færdigristede)
Hak løg og hvidløg fint.
Skær guleroden i små fine tern.
Varm olien i en gryde, og sauter løg, hvidløg og gulerod et par minutter.
Skær kornene af majskolben, og tilsæt dem.
Kom risene i gryden, og vend dem rundt et par minutter.
Hæld bouillonen på, og lad det koge under låg ca. 8 minutter over svag varme.
Hæld kokosmælken i, og bring det i kog.
Lad det hele hvile under låg ca. 10 minutter.
Skær nogle "spåner" af en lufttørret skinke.
Skær forårsløget i tynde skrå skiver og chili i tern eller strimler.
Vend skinke, forårsløg, chili og græskarkerner i retten til sidst.
Spis retten som den er eller til et stegt kyllingebryst.
Kan også servers som en god forkælende frokostret.
Tips: Man kan også hælde bouillon og kokosmælk i gryden, bringe det i kog og stille det under dynen i ca. 20 minutter.