![Lammekølle med ben Lammekølle med ben](/images/articles/s2/2015/4/23/lammekølle-med-ben.jpg)
Grillet lammekølle smager vidunderligt. Du skal bruge en grill med låg til lammekølle med ben pga. den lange stegetid. Der er "ingen ben" i denne opskrift, og den smager lige så godt som dagen er lang.
Brug indirekte grillning ved lav temperatur.
Forberedelse: 45 minutter Grilltid: 1 ½-2 timer
1 lammekølle med ben
4 eller flere hvidløgsfed, skåret i strimler
frisk rosmarin
olivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
A. Stik huller i kødet med spidsen af en kniv, ca. 1 cm dybe og med ca. 5 cm mellemrum.
Tryk en strimmel hvidløg og nogle få rosmarinblade ind i hvert hul.
![](/images/show_images/22109171314935494_clip_image003.jpg)
B. Pensll ammekøllen med olivenolie.
Gnid kødet med havsalt og kværnet peber.
Placer et stegetermometer i den tykkeste del af køllen.
![](/images/show_images/2519343961429705_clip_image005.jpg)
C. Læg lammekøllen på den kølige del af grillen, og læg låg på.
Pensl af og til med olivenolie.
Kødet er klart når termometret viser ca. 50°C.
Lad kødet hvile i 10 minutter før det skæres i skiver.