Brug direkte grillning ved middelhøj temperatur
Forberedelse: Ca. 30 minutter Grilltid: Ca. 15 minutter
Mængde: Beregn 200-250 g pr. person.
Du kan lave så mange eller så få portioner af denne ret som du vil.
Brug fileter med skind, pensl dem med olivenolie på skindsiden.
Læg fileterne med skindsiden nedad på grillen og pensl dem ovenpå med smeltet smør, evt. krydderurtesmør eller olie, evt. grillolie.
Drys salt og peber på.
Sauce til 6-8 fileter, som kan pensles på fisken, mens den ligger på grillen, eller serveres til den færdige fisk:
2 dl cremefraiche
6 spsk grov dijonsennep
1 spsk hakket frisk dild
2 tsk honning
salt og kværnet sort peber
Tips:
Hvis skindsiden begynder at blive færdig før fisken er gennemstegt, kan du lægge et stykke alufolie under den og flytte fisken til en køligere plads på grillen.
Dette er en hurtig og effektiv måde at grille fisk på.
Den kræver intet ekstraudstyr, og den giver et godt resultat.
Det er en fordel at bruge en temmelig fed fisk som f.eks. laks.