Logo

Krydret Casablanca-couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne ret kan enten serveres varm som tilbehør eller kold som salat. På begge måder udgør den et lækkert tilbehør til alle slags grillet fisk eller kød. Det er sikkert, at Humphrey Bogart ville have været enig.
 
Til 6-8 personer
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, meget finthakket
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk paprika
350 ml kyllinge- eller grønsagsbouillon
en stor knivspids safrantråde
6 forårsløg, uden rod og skåret i tynde skiver
225 g couscous
2 røde chilier, uden kerner og meget finthakkede
50 g pinje kerner, ristede
groft revet skal og saft fra 1 citron
1 ½ spsk hakket friskt koriander
1 ½ spsk hakket friskt mynte
1 ½ spsk hakket friskt persille
 
Varm 2 spsk olie i en stor pande.
Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander og paprika og steg i 1 minut under omrøring.
Tilføj bouillonen og safranen og bring det i kog.
Tilføj forårsløgene og hæld couscoussen i i en jævn stråle, og rør en gang.
Dæk panden til med et tætsluttende låg, fjern den fra varmen og sæt den til side i 5 minutter for at lade kornene svulme op og suge al væden op.
Hvis du serverer retten varm, pisk da resten af olien og de resterende ingredienser i med en gaffel nu.
Ellers lad couscoussen køle af i køleskabet i 1 time, før resten af ingredienserne tilsættes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her