og grillstegt Polenta
4 kalvekoteletter
Frisk timian
Olivenolie
salt
peber
6 mellemstore halverede tomater
2 peberfrugter i store tern (rød & gul)
2-3 løg i både
3 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
2 fed hvidløg, knust
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
200 g majsgryn
¾ l. vand
1 tsk salt
¾ dl fintreven parmesanost
Olivenolie
Grillstegt polenta:
Kom majsgrynene i kogende vand under kraftig omrøring. Lad det koge i 10 min. ved meget svag varme under omrøring. Krydr med salt, rør parmesanosten i og kom det i en smurt springform. (Kan evt. laves dagen før).
Skær polentaen i 8 "lagkagestykker", når den er helt kold. Pensel med olivenolie og grill ca. 2 min. på hver side, til den er sprød.
Ovnbagte sommergrønsager:
Læg grønsagerne i et smurt ovnfast fad, dryp med olivenolie og krydr med salt, hvidløg og timian. Bag grønsagerne i ovnen ved 150°C i ca. 1 ½ time.
Kalvekoteletter:
Dup koteletterne med køkkenrulle og pensel med olivenolie. Brun hurtigt koteletterne på en meget varm grill. Indstil risten således at afstanden til gløderne er 5 cm. Krydr koteletterne med lidt frisk timian, salt og peber og grill dem ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile mens polentaen grilles.