Logo

Kalvekoteletter på grill med ovnbagte sommergrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og grillstegt Polenta
4 kalvekoteletter
Frisk timian
Olivenolie
salt
peber
6 mellemstore halverede tomater
2 peberfrugter i store tern (rød & gul)
2-3 løg i både
3 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
2 fed hvidløg, knust
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
200 g majsgryn
¾ l. vand
1 tsk salt
¾ dl fintreven parmesanost
Olivenolie

Grillstegt polenta:
Kom majsgrynene i kogende vand under kraftig omrøring. Lad det koge i 10 min. ved meget svag varme under omrøring. Krydr med salt, rør parmesanosten i og kom det i en smurt springform. (Kan evt. laves dagen før).

Skær polentaen i 8 "lagkagestykker", når den er helt kold. Pensel med olivenolie og grill ca. 2 min. på hver side, til den er sprød.

Ovnbagte sommergrønsager:
Læg grønsagerne i et smurt ovnfast fad, dryp med olivenolie og krydr med salt, hvidløg og timian. Bag grønsagerne i ovnen ved 150°C i ca. 1 ½ time.

Kalvekoteletter:
Dup koteletterne med køkkenrulle og pensel med olivenolie. Brun hurtigt koteletterne på en meget varm grill. Indstil risten således at afstanden til gløderne er 5 cm. Krydr koteletterne med lidt frisk timian, salt og peber og grill dem ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile mens polentaen grilles.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her