Hele kartofler er næsten umulige at tilberede kun ved brug af grillen, for det første fordi skindet som regel bliver sort, før kartoflen er færdig indvendig, og for det andet fordi det ville tage 1 ½ time og de fleste kulgriller bliver ikke ved med at være varme så lang tid. Start med at tilberede kartofler ved at komme dem i ovnen og så lægge dem ned imellem kullene, for at gøre dem sprøde og stege dem færdig. En anden mulighed er at komme dem i mikrobølgeovnen i ca. 8-10 minutter, før de steges færdig på kullene.
Til 4 personer
4 x 275 g bagte kartofler eller batater
2 spsk olivenolie
1 tsk groft havsalt
1 tsk friskkværnet sort peber
Skrub kartoflerne, hvis nødvendigt, tør dem godt og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter, til de er næsten møre.
Gnid ydersiden af kartoflerne med rigelig olivenolie, drys salt og peber på alle sider - ca. ¼ tsk på hver - og pak så hver kartoffel godt ind i et firkantet stykke ekstra tykt aluminiumsfolie, der er foldet tre gange.
Skub kartoflerne ind mellem kullene i en mellemvarm grill og grill dem i 30-40 minutter, idet du vender dem ofte, så de bliver grillet jævnt og ikke brænder på, indtil de er gennemstegte og skindet er sprødt.
Pak kartoflerne op, skær dem op og server dem med rigeligt smør, en delikat type smør, cremefraiche og purløg, revet ost eller krydrede baked beans.