Logo

Helstegt makrel på grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt makrel på grill

 

Sommermakrel er en dejlig spise - og billig - den egner sig glimrende til grillmad. Her ses friske makreller på grillen, men de røgede smager næsten bedre.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30-40 min. Ikke fryseegnet.

#

2 store eller 4 små makreller

2-3 løg

1 citron

1 fennikel eller ½ bladselleri

3-4 spsk olie

salt, peber fra kværn

*

1. Rens og tør makrellerne godt og gnid dem ind- og udvendigt med groft salt.

Lad dem trække i 5 min.

Skær løgene i tynde ringe og fennikelen i strimler.

 

2. Skyl fiskene let, tør dem og fyld bugen med løg og fennikel.

Luk bugen med tandstikkere eller grillnåle.

Fiskene pensles med en blanding af citronsaft, peber og olie.

Grill dem til kødet er fast ved rygbenet.

Pensl makrellerne ofte og vend dem, når de er faste og gyldne på undersiden.

 

3. Evt. rester af løg og fennikel kan grilles på et stykke folie ved siden af.

Serveres med sprød flüte og en grøn salat.

 

Variation:

Grillstegt, røget makrel er en endnu nemmere ret, der kun tager nogle få minutter at tilberede.

Rens de røgede fisk for ben, skær hovederne af, men lad skindet blive siddende.

Smør skindet med olie og læg fisken på grillen. Giv den 8-10 min.

Serveres med nye kartofler og kryddersmør eller en god kartoffelsalat (se opskrift).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 23.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her