6-8 stk:
3 dl hvedemel
2 dl havregryn
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1-1½ tsk. bagepulver
50 g smør
1 revet æble
0,5 dl kærnemælk eller andet surmælksprodukt
1 dl letmælk
evt. æg til pensling
havregryn til at drysse
Bland hvedemel, havregryn, sukker, salt og bagepulver i en skål.
Smuldr smørret i blandingen.
Bland æble, kærnemælk og letmælk.
Saml dejen med mælkeblandingen.
Tryk dejen flad (5 cm tyk) på et meldrysset bord.
Skær dejen i firkanter, eller stik den ud med et glas.
Pensl evt. scones med æg, og drys dem med havregryn.
Stil bollerne på en bageplade med bagepapir.
Bag scones midt i en forvarmet ovn 225°C i ca. 20 minutter.
Nyd dem til morgenmad med smør, og spis resten, når sulten melder sig mellem måltiderne. De er bedst samme dag!