1,5 kg flæskesteg (svinekam)
5 cl (45 g) salt
1 tsk tørret rosmarin
salatblade eller spidsskål
1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
salt og peber
Tilbehør: kogte pillede kartofler
Gnid kødet med salt, og kom stegen i en pose, og læg den på køl ca. 1 time.
Saltningen kan undværes, hvis det haster, men det giver kødet større mørhed, og saltet giver smag.
Skær sværen af stegen, og skær den i supert ynde skiver, kræver en meget skarp kniv.
Spred det ud på en bageplade med bagepapir, og drys lidt salt og rosmarin over. Stil bagepladen i ovnen ved 200°C til sværene er sprøde og gyldne.
Kasser fedtet, og læg flæskesværene på fedtsugende papir.
Stil flæskestegen i ovnen ved 150°C i ca. 2 timer (centrumtemperatur 65°C).
Lad kødet hvile, inden det skæres i tynde skiver, og læg sværen på skiverne.
Riv salatbladene fra hinanden i passende stykker, og kom dem i en skål.
Pisk fløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen, og vend det i salaten.
Server flæskestegen med kartofler og salat.