1 landkylling eller hane på 2 kg
Marinade:
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk tør hvidvin
6 store fed hvidløg knust
4-6 tsk friske oreganoblade eller 2-3 tsk tørret oregano
Lidt snittet rød peberfrugt eller hele små chili (evt. tørrede)
Tilbehør:
Friske oreganokviste
Skallen af 1 citron skåret i julienne (tynde strimler)
12 sorte oliven
12 grønne oliven
Lidt snittet rød peberfrugt eller hele små chili (evt. tørrede)
Salt
Skær kyllingen i 10 stykker.
Bland ingredienserne til marinaden i en stor skål (ikke aluminium), inkl. peberfrugt eller chili.
Vend kyllingestykkerne godt i marinaden.
Dæk til og stil skålen køleskabet i nogle timer eller natten over.
Tag kyllingestykkerne ud af køleskabet 1 time før tilberedningen.
Forvarm grillen i ovnen eller tænd trækulsgrillen.
Grill kyllingestykkerne, først med skindsiden mod grillelement eller trækul på en grillrist eller over gloende kul.
Grill kødet ca 20 min.
Vend kyllingestykkerne og forsæt tilberedningen til der er gyldne på den anden side ca. 20 min.
Kyllingestykkerne er færdige når der pibler klar kødsaft frem hvis man stikker i dem.
Lår og overlår kræver lidt længere tid end bryststykkerne.
Læg kyllingestykkerne på et fad og pynt med oreganokviste, citronskal, sorte og grønne oliven og peberfrugt eller chili.
Lad retten hvile mindst ½ time for at saft og aroma kan fordele sig. Smag til med salt og peber og server ved stuetemperatur.